Help de zichtbaarheid en verkoop op Amazon te verhogen met advertenties

Ontvang 25€ aan promotieklikken*
Verkoop je nog niet op Amazon? Meld je aan >
Illustration of two spotlights shining down to one spot
Verhoog de verkoop over de hele wereld
Adverteer op al uw in aanmerking komende marktplaatsen om meer kopers te bereiken en de verkoop op Amazon te vermenigvuldigen

Adverteer je producten op Amazon

Met onze advertentieoplossingen kun je klanten in elke fase van hun beslissings- en aankoopproces bereiken en engageren: van bewustzijn tot aankoop en nog veel verder. Advertenties worden weergegeven op de plaats waar klanten ze zien, zoals de eerste pagina met winkelresultaten of productgegevenspagina's.

Gebruik alle gesponsorde advertentieoplossingen samen om je prestaties te maximaliseren.*

Advertentieoplossingen

Illustration of a Sponsored Products ad on a computer screen
Sponsored Products
Sponsored Products zijn advertenties voor afzonderlijke productvermeldingen op Amazon. Ze worden weergegeven in winkelresultaten en op productgegevenspagina's, waardoor de verkoop en de zichtbaarheid van producten kan worden verbeterd.
Illustration of a Sponsored Brands ad on a computer screen
Sponsored Brands
Sponsored Brands presenteren je merk en productportfolio. Deze advertenties bevatten je merklogo, een aangepaste kop en maximaal 3 van je producten, en worden weergegeven in de winkelresultaten.
Illustration of a Store on Amazon on a computer screen
Stores
Stores zijn aangepaste winkelbestemmingen met meerdere pagina's waarmee je je merkverhaal en productaanbod kunt presenteren. Je hoeft geen ervaring met websites te hebben om deze oplossingen te kunnen gebruiken.
Sponsored Products en Sponsored Brands zijn advertenties op basis van kosten per klik, wat betekent dat je alleen betaalt wanneer er op je advertentie wordt geklikt. Het gebruik van Stores is volledig gratis.**
*Geschiktheidsvereisten van toepassing. Producten en functies zijn mogelijk niet in alle marketplaces beschikbaar.
** Het maken van een Store is gratis voor verkopers die al op Amazon verkopen in de marketplace waar ze willen adverteren. Anders zijn verkoopkosten van toepassing.

Help je zakelijke doelen te behalen

Illustration of a line chart going up
Verhoog de verkoop
Veel klanten surfen naar Amazon en zijn klaar om te kopen. Met advertenties kun je klanten bereiken die op zoek zijn naar producten zoals die van jou.
Illustration of a magnifying glass
Word ontdekt
Advertenties kunnen de zichtbaarheid van je merk en producten stimuleren. Advertenties worden weergegeven in zichtbare plaatsingen, zoals de eerste pagina van de winkelresultaten en op productgegevenspagina's.
Illustration of 5 stacks of dollars
Houd kosten onder controle
Betaal alleen wanneer er op je advertenties wordt geklikt. In campagnerapporten worden je advertentie-uitgaven en de prestaties van je advertenties bijgehouden, zodat je te weten kunt komen wat werkt en je je campagnes kunt afstellen.

Zo werkt adverteren op Amazon

Illustration of a yellow megaphone
1. Maak een campagne aan
Om een Sponsored Products-campagne te maken, selecteer je de producten die je wilt adverteren en kies je je budget en campagneduur. We raden een dagelijks budget van € 10 aan en een campagne zonder einddatum, zodat klanten iedere keer als ze op Amazon winkelen je producten kunnen ontdekken.

Kies vervolgens tussen automatische of handmatige targeting om op trefwoorden te kunnen bieden. Automatische targeting is de gemakkelijkste manier om aan de slag te gaan.

Kies in het geval van Sponsored Brands drie producten die je wilt adverteren. Voeg vervolgens je logo en een aangepaste kop toe en bepaal welke trefwoorden je wilt targeten en hoeveel je voor klikken wilt bieden. Kies waar je verkeer wilt genereren: je Store of een productpagina met een selectie van je producten. Bekijk een voorbeeld van je advertentie en landingspagina en dien je advertentie ter beoordeling en goedkeuring in. De beoordeling van een advertentie kan tot 72 uur duren. Bekijk het Creative Acceptance-beleid van Amazon voor meer informatie.

Gebruik voor Stores onze vooraf gebouwde sjablonen, tegels die je kunt slepen en neerzetten en dynamische widgets om je eigen aangepaste Store te maken. Ervaring met websites is niet nodig.
Illustration of two spotlights shining down on same spot
2. Waar klanten je advertentie voor
Sponsored Products onmiddellijk na lancering kunnen zien, moeten Sponsored Brands en Stores eerst nog worden beoordeeld. Advertenties worden op basis van relevantie en bod aan klanten getoond.

Wanneer klanten klikken op producten die in je advertenties worden getoond, worden ze naar je productgegevenspagina geleid. Wanneer ze op je logo of je naamregel in je Sponsored Brands-advertentie klikken, worden ze naar je Store of productpagina gebracht.
Illustration of documents with charts
3. Meet succes
Gebruik je rapporten om te zien hoe je campagnes presteren, bijvoorbeeld op het gebied van rendement op advertentie-uitgaven, en bekijk je dashboard voor Store-inzichten voor meer informatie over betrokkenheid, verkoop en meer. Aan de hand van deze inzichten kun je de prestaties meten en je campagnes optimaliseren.

Geschiktheid

Account
Je moet een actief professioneel verkopersaccount hebben. Om Sponsored Brands en Stores te kunnen gebruiken, moet je zijn ingeschreven bij het Amazon Brand Registry.
Uitgelichte aanbieding
De producten die je adverteert met Sponsored Products moeten in aanmerking komen voor de uitgelichte aanbieding.
* Als je een advertentie maakt voor een productvermelding die niet in aanmerking komt voor de uitgelichte aanbieding, wordt je advertentie niet weergegeven aan Amazon-klanten. Advertenties die niet in aanmerking komen, worden gemarkeerd in de campagnebeheerder op het tabblad Advertenties in Seller Central.
Verzending
Voor Sponsored Products en Sponsored Brands moet je in staat zijn om naar alle adressen in Nederland te verzenden.

Veelgestelde vragen

Overzicht

Wat zijn Sponsored Products?
Sponsored Products zijn trefwoordgerichte advertenties die je individuele vermeldingen promoten en worden weergegeven in winkelresultaten en op productgegevenspagina's op Amazon. Je selecteert je producten om te adverteren en kiest vervolgens je trefwoorden of gebruikt in plaats daarvan automatische targeting. Bepaal hoeveel je aan je biedingen en budget wilt uitgeven en meet de advertentieprestaties met campagnerapporten.
Waarom zou ik Sponsored Products gebruiken?
Sponsored Products kunnen je helpen om de zichtbaarheid en de verkoop van je producten te verhogen door advertenties weer te geven wanneer klanten op zoek zijn naar producten zoals die van jou. Er zijn geen maandelijkse kosten. Je betaalt alleen wanneer klanten op je advertentie klikken.

Gebruik Sponsored Products voor productzichtbaarheid, nieuwe aanbiedingen, unieke selecties, aanbiedingen die weinig worden bekeken, uitverkoopartikelen en seizoenspromoties.
Wat zijn Sponsored Brands?
Wat zijn Sponsored Brands?
Sponsored Brands zijn trefwoordgerichte advertenties die op prominente locaties in winkelresultaten worden weergegeven en voorzien zijn van een aangepaste kop, merklogo en een collectie producten. Wanneer een shopper op het logo of de naamregel in de advertentie klikt, wordt hij of zij naar een productpagina of Store geleid.
Waarom zou ik Sponsored Brands gebruiken?
Sponsored Brands helpen de zichtbaarheid en de verkoop van je merk en productportfolio te verbeteren door op duidelijk zichtbare plaatsen in de winkelresultaten te verschijnen.
Wat is een trefwoord?
Eén enkel woord of een combinatie van woorden die overeenkomen met zoektermen die klanten gebruiken om naar producten op Amazon te zoeken. Door trefwoorden toe te voegen aan je campagnes met trefwoordtargeting kun je bepalen wanneer je advertenties worden weergegeven.
Welke categorieën komen niet in aanmerking voor advertenties?
Op dit moment komen producten voor volwassenen, gebruikte producten, gereviseerde producten en producten in gesloten categorieën niet in aanmerking voor advertenties.

Prijzen

Hoeveel kost het om te adverteren?
Sponsored Products en Sponsored Brands zijn advertenties op basis van kosten per klik, wat betekent dat je alleen betaalt wanneer er op je advertentie wordt geklikt. Je kiest je eigen budget en geeft aan hoeveel je wilt uitgeven voor een klik. Dit kun je op elk gewenst moment wijzigen.
Hoe betaal ik voor mdijn advertenties?
Wanneer je adverteert, brengt Amazon kosten in rekening voor het aantal keer dat er op je advertenties wordt geklikt. De in rekening gebrachte advertentiekosten worden vermeld onder Verkoopkosten op je verkopersfactuur. Standaard worden je advertentiekosten van het saldo van je verkoopaccount afgetrokken. De totale advertentiekosten worden tijdens een factuurperiode van je verkopersaccount afgetrokken. Als er niet genoeg geld op je verkopersaccount staat om de advertentiekosten te dekken, wordt het resterende saldo afgeschreven van de creditcard die je hebt gebruikt om je te registreren voor Verkopen op Amazon. Als we het bedrag na meerdere pogingen niet van je creditcard hebben kunnen afschrijven, krijgt je advertentieaccount de status 'betalingsfout' toegewezen.

Je hebt de mogelijkheid om je betaalmethode te wijzigen naar betalen met creditcard. Elke keer als er een bedrag van je creditcard wordt afgeschreven, ontvang je een factuur. De factuurdatum is je maandelijkse factuurdatum of de datum waarop je kredietniveau verandert. Bekijk hiermeer informatie over facturering.
Hoe werkt het dagelijkse budget?
Je stelt een maximumbedrag in dat je per dag aan je advertenties wilt besteden. Het bedrag dat je invoert voor Sponsored Products is het gemiddelde bedrag per dag dat je gedurende een kalendermaand wilt besteden. Als je bijvoorbeeld je dagelijks budget van 100€ instelt, kun je maximaal 3100€ aan klikken ontvangen in die kalendermaand (uitgaande van een volledige maand van 31 dagen). Voor Sponsored Brands is het bedrag dat je invoert het maximumbedrag dat je elke dag wilt uitgeven en dat niet naar de volgende dag wordt overgedragen.

Het minimale dagelijkse budget is 1€, maar we raden een minimum van 10€ aan om te voorkomen dat je campagnes midden op de dag opeens niet meer worden weergegeven.

Wereldwijd adverteren

© 2020 Amazon.com, Inc. or its affiliates. All rights reserved