Amazon Launchpad

Help je unieke merk te laten groeien met Amazon Launchpad

Sluit je aan bij Amazon Launchpad en ontdek nieuwe manieren waarop je jouw merk kunt laten groeien en je innovatieve producten kunt verkopen aan Amazon-klanten.

Wat is Amazon Launchpad?

Amazon Launchpad is een programma dat ondernemers helpt bij het lanceren en stimuleren van de verkoop van innovatieve merken op Amazon door leden toegang te geven tot voordelen. Duizenden toonaangevende merken wereldwijd hebben geprofiteerd van Amazon Launchpad’s tools. Het stimuleert de betrokkenheid van klanten. Merchandising en strategische ondersteuning om de vindbaarheid te verbeteren en de verkoop te laten groeien. Amazon Launchpad verwelkomt innovatieve startups en kleine/middelgrote merken met een unieke propositie.
Dan Eisenhardt, stichter en CEO van FORM
“Ons oorspronkelijke doel was om buiten de nichecategorieën waarin we binnen Amazon vallen, bekendheid te krijgen, en we kwamen met veel meer dan dat. We groeien nog steeds als merk en Amazon Launchpad geeft ons dat extra duwtje in de rug om onze verkoopdoelen te bereiken.”
Dan Eisenhardt, stichter en CEO van FORM

Wat is inbegrepen?

Tools om de betrokkenheid van de klant te bevorderen

Tools om de betrokkenheid van de klant te bevorderen

Ontgrendel hoogwaardige tools om je merken met je klanten te verbinden

Sluit videos en op maat gemaakte merkinhoud af om klanten beter te betrekken en te informeren. Gratis vertaaldiensten helpen u om in heel Europa te verkopen. Ondersteuning voor het maken en optimaliseren van uw reclame.
Amazon merchandising

Amazon merchandising

Help klanten je product te ontdekken en promoot de unieke kenmerken van het product in alle Amazon stores

Presenteer je merk in gespecialiseerde etalages in heel Europa. Krijg toegang tot grote promotionele evenementen en gratis aanbiedingen van Amazon. Geniet van speciale toegang tot de PR- en marketinginitiatieven van Amazon.
Strategische ondersteuning

Strategische ondersteuning

Laat een ervaren onboarding manager uw bedrijf helpen groeien

Overkom obstakels en identificeer gebieden met kansen voor bedrijfsgroei. We helpen u bij het maken van lijsten, het verbeteren van productpagina's en het optimaliseren van uw account. Krijg toegang tot onze portal voor online trainingen, webinars en nog veel meer. Neem deel aan face-to-face workshops en netwerksessies.
Melody Conner, SVP Global Sales van Soylent
"Amazon Launchpad geeft ons een voorsprong bij het lanceren van nieuwe producten. De zichtbaarheid door marketing en de organisatorische ondersteuning zorgen voor een succesvolle omgeving."
Melody Conner, SVP Global Sales van Soylent

Reeds gelanceerd

We hebben duizenden bedrijven van over de hele wereld geholpen hun merken te laten groeien door ervoor te zorgen dat hun geweldige productideeën miljoenen Amazon-klanten bereikten. Hier volgen enkele voorbeelden.
Darren Westlake, Medeoprichter en CEO van Crowdcube
"Onze overeenkomst met Amazon Launchpad, die bedrijven toegang zal geven tot het distributienetwerk van Amazon en miljoenen klanten wereldwijd, is een verdere positieve stap in de ondersteuning van aankomende ondernemers die van hun idee realiteit willen maken."
Darren Westlake, Medeoprichter en CEO van Crowdcube

Veelgestelde vragen

Voor wie is Amazon Launchpad bedoeld?
We beoordelen aanmelders per geval aan de hand van onze criteria voordat kandidaten worden toegelaten tot het Amazon Launchpad-programma. We zijn op zoek naar innovatieve merken uit alle productcategorieën, met een unieke eigenschap of een bijzonder merkverhaal, die hun potentie wereldwijd willen maximaliseren.
Ik verkoop al via Amazon, kan ik deelnemen?
Ja, als je al via Amazon verkoopt kun je deelnemen aan het Amazon Launchpad-programma. Vul het aanvraagformulier voor het programma in en we zullen binnen tien dagen contact met je opnemen.
Hoe werken jullie tarieven?
Verkooppartners op Amazon Launchpad betalen een incrementele verwijzingsvergoeding van 5% bovenop de standaard categorie verwijzingsvergoeding voor ieder verkocht item.

De bijkomende vergoeding is van toepassing op alle verkopen op de rekening en wordt aangerekend op het totale bedrag dat de klant voor het artikel heeft betaald, inclusief alle toepasselijke belastingen en douanekosten.
Moet ik mij opnieuw aanmelden als ik al via Amazon Launchpad verkoop in een ander land?
Als je deel uitmaakt van onze drie Noord-Amerikaanse winkels (Amazon.com, Amazon.ca, Amazon.com.mx), Australische store (Amazon.co.au) en Indiaase store (Amazon.in), moet je opnieuw een aanvraag indienen om je aan te sluiten bij Amazon Launchpad Europe. Als u zich aansluit bij Amazon Launchpad op Amazon.nl, zal het programma u automatisch inschrijven in alle zes Europese winkels (Amazon.co.uk, Amazon.de, Amazon.fr, Amazon.it, Amazon.es, Amazon.nl) zonder dat u zich opnieuw hoeft aan te melden. Lees hier meer over de wereldwijde verkoop.
Hoe ontdekken Amazon-klanten mijn producten op Amazon Launchpad?
Amazon Launchpad heeft gespecialiseerde etalages op Amazon Retail websites (www.amazon.co.uk/launchpad, www.amazon.de/launchpad, www.amazon.fr/launchpad, www.amazon.it/launchpad, www.amazon.es/launchpad) met Amazon Launchpad producten. Onze accountmanagement- en marketingteams werken ook samen met u om de zichtbaarheid van uw producten te helpen verbeteren. Bovendien worden uw producten behandeld zoals alle andere aanbiedingen bij Amazon, dus de ontdekking door middel van zoeken is niet anders.
Hoe lang duurt het programma?
Voor het programma geldt een contractduur van 1 jaar. Als je na een jaar besluit het programma te verlaten, dan kan dat. Als je voor langere tijd deel wilt nemen aan het programma, dan kan dat ook en hoef je verder niets te doen. Let wel dat je het programma na een periode van een jaar te allen tijde kunt verlaten door ons per e-mail een 30 dagen voorafgaande kennisgeving te sturen.
Waar kan ik meer informatie vinden over deelname aan Amazon Launchpad?
Meld je aan voor het Amazon Launchpad-programma en iemand van ons team zal contact met je opnemen. U kunt ook aan de slag met onze Amazon Launchpad Help-pagina in Amazon Seller Central of Amazon Seller University.
Robert Peck, Oprichter en CEO van AquaVault
"Amazon Launchpad blijft uitstekende ondersteuning en training bieden, waardoor Amazon ons beste direct op de consument gerichte verkoopkanaal in Europa is."
Robert Peck, Oprichter en CEO van AquaVault

Het Amazon Launchpad netwerk

We zijn er trots op dat we kunnen samenwerken met een groeiende lijst van bedrijven over de hele wereld om ons te helpen om nieuwe, geïnspireerde en baanbrekende producten te ontwikkelen die Amazon-klanten kunnen ontdekken.

Het Amazon Launchpad netwerk ondersteunt een aantal van de prachtige start-ups die je op Amazon Launchpad ziet. Tot onze netwerkleden behoren risicokapitaal verstrekkers, incubators, versnellers en bedrijven die opkomende bedrijven rechtstreeks ondersteunen. Het Amazon Launchpad netwerk sluit aan bij het ecosysteem van startende ondernemingen en biedt leden van het netwerk de kans om hun zichtbaarheid en erkenning in de sector te vergroten en om hun merken een groeiende lijst van diensten aan te bieden.

Wil je meer weten over hoe het Amazon Launchpad netwerk je bedrijf kan helpen? We zouden graag van je willen horen.
Ons Netwerk

Heb je een innovatief, origineel product om op Amazon te verkopen? Dien nu je aanvraag in!