Verkopen op Amazon Basic-plan
Begin met verkopen: geen maandelijks bedrag, betaal per item

Kosten & pakketten

Wij bieden twee manieren aan om te verkopen via Amazon: Basic (enkele artikelen verkopen) en Professioneel (meerdere artikelen verkopen). Elk pakket is ontworpen om aan de unieke behoeften van onze verkopers te voldoen.
Aanbevolen plan
Basic - enkele artikelen verkopen
Professioneel - meerdere artikelen verkopen
Ontworpen voor verkopers die van plan zijn om
Minder dan 40 artikelen per maand te verkopen
Meer dan 40 artikelen per maand te verkopen
Belangrijkste voordelen van het plan
Betaal alleen als je iets verkoopt
Beste waarde voor volumeverkoop
Maandelijkse abonnementskosten
Geen
39 € (excl. Btw)
Verkoopkosten
€ 0,99 (per verkocht artikel) + aanvullende kosten*
aanvullende kosten*
*Voor een gedetailleerd overzicht van de kosten, zie: Centraal kostenoverzicht voor verkoper

Voordelen Basic-account

Flexibele
"pay-as-you-go"-betaling

Profiteer van het “pay-as-you-go”-plan. Je betaalt geen maandelijkse kosten. Er worden alleen kosten in rekening gebracht als je iets verkoopt.

Eenvoudig verkopen met specifieke ondersteuning

Amazon helpt je je verkoop te optimaliseren door de eigen e-commercewebsite plus tools en extra opties beschikbaar te stellen.

Bereik miljoenen Amazon-klanten

Je items zijn eenvoudiger te vinden en eenvoudiger te kopen. Miljoenen mensen bezoeken Amazon om de producten te kopen die ze zoeken.

Een beveiligde en betrouwbare marketplace en verkoopervaring

Word verkoper en profiteer van de e-commerce-expertise, productzoeker en betaaltechnologie van Amazon om je bedrijf te laten groeien.

Zo verkoop je online op Amazon

Online verkopen op Amazon is een eenvoudige en effectieve manier om miljoenen potentiële kopers te bereiken. Of je nu weinig of veel producten verkoopt, Amazon biedt je de benodigde tools en ervaring om succesvol online te verkopen. Verkopen op Amazon is een eenvoudig proces in 5 stappen. Lees meer over de functies en voordelen van online verkopen op Amazon.
1.
Registreer je verkopersaccount
Maak een account aan op Seller Central, de webinterface waarmee je je verkopersaccount ook kunt beheren.

Registreren is gratis, er worden pas kosten in rekening gebracht als je iets verkoopt. Om een account aan te maken moet je de volgende gegevens invullen:

1. Je betaalpas of creditcard
2. Je telefoonnummer
3. Je persoonlijke gegevens
4. De gegevens van je bankrekening
2.
Upload je productvermeldingen
Bied je items te koop aan op Amazon. Je kunt je items eenvoudig voor verkoop aanbieden door ze te vergelijken met producten die al te koop zijn op Amazon (bijvoorbeeld door de streepjescode of de productnaam te vergelijken) of door een nieuwe productvermelding te creëren als je product nog niet te koop wordt aangeboden.
Wat kun je verkopen?
Verkopen via Amazon Marketplace betekent dat je allerlei producten in een groot aantal verschillende categorieën kunt verkopen. Sommige categorieën zijn alleen beschikbaar voor Professionele verkopers. Bekijk welke productcategorieën beschikbaar zijn op Amazon.nl
3.
Klanten zien en kopen je producten
Door je producten op Amazon aan te bieden, kun je elke dag miljoenen potentiële klanten bereiken. Als je je productvermeldingen omzet naar Fulfillment door Amazon, kun je bovendien in aanmerking komen voor Prime en, in veel gevallen, snelle en gratis verzendmethoden, waardoor je je zichtbaarheid vergroot. Met FBA kun je je producten ook effectiever laten meedingen voor de Buy Box.

Bekijk hoe FBA je kan helpen meer te verkopen ›
4.
Lever je producten aan de klant
Als er een bestelling is gedaan voor een van je producten, laat Amazon je dit weten per e-mail en in je Seller Central-dashboard. "Fulfillment by Amazon" kan de opslag en het verzamelen, verpakken en verzenden voor je regelen of je kunt zelf je producten aan je klanten leveren.
5.
Ontvang je betaling
Het saldo van je bestellingen (de nettowaarde na aftrek van je kosten als Verkoper) wordt overgemaakt op je bankrekening en je ontvangt een bericht per e-mail dat je betaling onderweg is.
Begin met verkopen: geen maandelijks bedrag, betaal per item