“Ik begon in 2011 met verkopen via Amazon. Mijn bedrijf is sindsdien tien keer zo groot geworden.”
– Ryan Spahr, SupplyTiger
39 € (excl. btw) per maand

Veelgestelde vragen

Wat is Verkopen via Amazon?
Verkopen via Amazon is een programma waarmee Verkopers hun producten en voorraden kunnen verkopen aan miljoenen Amazon-klanten wereldwijd.
Welke producten kan ik via Amazon.nl verkopen?
Hier vind je meer informatie over de beschikbare categorieën.
Welke producten kan ik niet via Amazon.nl verkopen?
U mag geen illegale producten, producten die illegaal op de markt worden gebracht of producten verboden door het Amazon-beleid verkopen. Deze omvatten voorgeschreven medicijnen, illegale drugs, wapens, munitie en tabak. Klik hier voor meer informatie.
Wat moet ik registreren als Verkoper op Amazon.nl?
  • Creditcard
  • Telefoonnummer
  • Bankrekeninginformatie
  • Btw-nummer, als je bedrijf bij de KVK geregistreerd is
  • E-mailadres
  • Een geldig paspoort of een identiteitskaart. Zorg ervoor dat je BSN-nummer zichtbaar is.
Ik heb al een Amazon EU-verkopersaccount. Moet ik er ook een aanmaken voor Amazon.nl?
Als je al een EU Amazon-account hebt (één EU-verkopersaccount waarmee je kunt verkopen via UK, DE, ES, FR en IT), hoef je geen apart verkopersaccount aan te maken voor Amazon.nl. Je krijgt Amazon.nl automatisch te zien in je verkopersaccount (als zesde optie in de keuzelijst).

Als je nog geen Amazon-verkopersaccount hebt, kun je door je te registreren op Amazon.nl binnenkort miljoenen kopers via Amazon.nl en ook via de vijf Amazon online stores in Europa. (Amazon.nl, Amazon.co.uk, Amazon.de, Amazon.fr, Amazon.it, Amazon.es)
Wat heb ik nodig om mijn producten online te plaatsen op Amazon.nl?
Met onze webinterface of onze tools voor bulklijsten kun je al je producten op een rijtje zetten. De procedure en vereiste gegevens hangen af van of je producten al in de catalogus van Amazon.nl staan.

Als je producten al in de catalogus van Amazon.nl zijn opgenomen:
Je kunt de producten gemakkelijk één voor één opnemen via onze webinterface. Daarvoor hoef je alleen de staat van het product, de prijs en de beschikbare voorraad op te geven. Het is ook mogelijk om onze tools voor bulklijsten te gebruiken. Daarmee kun je snel meerdere producten online plaatsen. Voor deze tools heb je wel de EAN-, ISBN- of UPC-code nodig voor elk product.

Als je producten niet in de catalogus van Amazon.nl zijn opgenomen:
Je kunt ze aanmaken via onze webinterface of met de tools voor bulklijsten. Voor elk nieuw product moet je productinformatie opgeven waaronder: EAN-, UPC- of ISBN-code, producttitel, productbeschrijving, afbeelding van het product, prijs en beschikbare voorraad. Houd er rekening mee dat je de producttitel en productbeschrijving naar het Nederlands moet vertalen voor productvermeldingen op Amazon.nl.

*Voor enkele productcategorieën kunnen aanvullende gegevens nodig zijn.
Ik gebruik een integrator voor het beheer van mijn online business. Kan ik integrators gebruiken op Amazon.nl?
Ja, het is mogelijk om oplossingen van derden (integrators) te gebruiken voor het beheren van je voorraad, bestellingen, betalingen, overzichten en meer op Amazon.nl. We raden je aan om contact op te nemen met jouw integrator om te begrijpen welke diensten zij leveren voor Amazon.nl.
Wat kost verkopen via Amazon.nl?
Het kost € 39 per maand exclusief btw, plus een tarief voor elk product dat wordt verkocht. De kosten variëren per categorie. Meer informatie over de prijzen ›
Wanneer gaan de maandelijkse abonnementskosten in?
Je abonnement begint zodra je de registratieprocedure hebt voltooid. Vanaf dan ga je dus ook voor het eerst maandelijkse abonnementskosten betalen.
Kan ik mijn abonnement opzeggen?
Ja, je kunt je abonnement op elk moment opzeggen. Neem gewoon contact met ons op via je verkopersaccount. Voor registratie geldt geen langetermijnverplichting.
Hoe beheer ik de bestellingen?
Je hebt twee opties voor het beheren van je bestellingen. Je kunt de webinterface (Seller Central) gebruiken of het dagelijkse besteloverzicht downloaden, een door tab gescheiden bestand dat een overzicht biedt van de ontvangen bestellingen, inclusief klant- en verzendgegevens zodat je deze bestellingen kunt uitvoeren.
Hoe krijg ik betaald?
Amazon vereffent je account voor het eerst 14 dagen na registratie. Vervolgens wordt het betalingsproces om de 14 dagen herhaald. Normaal gesproken duurt het vijf werkdagen vanaf de betaaldatum tot het geld op je bankrekening staat.

Een betaling vindt alleen plaats bij een positief of nul saldo op je “Verkopen via Amazon”-account. Verwijzingskosten, variabele afsluitkosten, terugbetaling aan klanten, vorderingen van klanten, of terugboekingen, indien van toepassing, kunnen van invloed zijn op je saldo. Ook moet er een bankrekening zijn opgegeven in je verkopersaccount.
Bieden jullie fraudebescherming?
Ja. De bescherming van Amazon tegen betalingsfraude helpt je met het tegengaan van frauduleuze bestellingen van je producten.
Wat houdt het A-tot-Z-garantieprogramma in?
De A-tot-Z-garantie is bedoeld voor situaties waarbij een klant een product nooit heeft ontvangen of een product heeft ontvangen van een ander materiaal dan het bestelde of verwachte. We vragen klanten om eerst contact op te nemen met de Verkoper als er een probleem is. Als het de Verkoper niet lukt om het probleem te verhelpen, kan de klant een A-tot-Z-garantieclaim indienen. Wanneer Amazon de claim ontvangt, sturen we de Verkoper een automatische e-mail met de gegevens van de claim en een verzoek om basisinformatie over de bestelling en de uitvoering ervan. Amazon bepaalt dan hoe de claim wordt afgehandeld. Dit kan betekenen dat de Verkoper het bestelbedrag moet terugbetalen aan de klant.
Kunnen klanten feedback geven en waarom is feedback van klanten zo belangrijk?
Ja, klanten kunnen feedback geven. Een hoge feedbackscore is een belangrijke succesfactor op Amazon. Het is voor kopers de beste manier om vast te stellen of je een betrouwbare Verkoper bent. Je beoordeling wordt vermeld op de pagina met het overzicht van leverbare producten en is een van de eerste dingen die klanten zien. Klanten kopen eerder producten van Verkopers met hogere beoordelingen en feedback. Je feedbackscore is voor Amazon een belangrijke graadmeter voor het meten van je performance.
Is het mogelijk om mijn klanten cadeauverpakking en berichtenservice aan te bieden op Amazon.nl?
Ja, voor verkopen in andere categorieën dan boeken, video's en dvd's. Via onze berichtenservice kunnen klanten een bericht sturen als ze een los item of een complete bestelling cadeau geven. Met onze cadeauverpakkingsservice kunnen klanten voor elk item van hun bestelling een cadeauverpakking uitkiezen en betalen. Als Amazon Services-verkoper kun je kopers van je items een of beide van deze services aanbieden.
39 € (excl. btw) per maand
Heb je slechts enkele producten te koop? Meld je aan om een Individuele Verkoper te worden ›