Breid je bedrijf uit in heel Europa
met Pan-Europese FBA

Verkoop je al op Amazon?
Nieuw bij Verkopen op Amazon?

Pan-Europese FBA: snellere 24/7 toegang tot Europese klanten

De oplossingen van Fulfillment door Amazon (FBA) helpen je om je bedrijf in je eigen land en daarbuiten uit te breiden. Pan-Europese FBA helpt je in heel Europa te verkopen door je voorraad dichter bij je Europese klanten te brengen en je bestellingen sneller en tegen lagere kosten te bezorgen. Als je je producten verkoopt via pan-Europese FBA komen ze in aanmerking voor Prime en zijn ze zichtbaar voor miljoenen klanten in alle Europese markten van Amazon.

Waarom verkopen via Pan-Europese FBA?

  Eenvoudig voorraadbeheer
  Verzend producten naar het Europese fulfillmentcentra van Amazon in het land van je keuze en laat Amazon ze distribueren.
  Lagere fulfillmentkosten
  Amazon distribueert je producten in heel Europa en rekent hier geen extra kosten voor. Je betaalt de lokale fulfillmentkosten* van de markt waar je bestelling wordt gedaan.
  Bereik miljoenen Prime-klanten
  Met pan-Europese FBA kun je producten verkopen op alle vijf de Europese markten van Amazon. Bovendien komen je producten in aanmerking voor Prime.
  Snelle, betrouwbare bezorging
  Je producten zijn vlak bij je klanten opgeslagen, dus je kunt erop vertrouwen dat Amazon je bestellingen snel naar je klanten stuurt.
  Vertrouw op de betrouwbare 24/7 ondersteuning van Amazon
  Amazon biedt klantenservice in de lokale taal van de vijf Europese Amazon-markten en handelt klantvragen, retourzendingen en terugbetalingen voor je af.

Je betaalt geen EFN-kosten met Pan-Europese FBA

  Als een product wordt verkocht op een van de Europese markten van Amazon, betaal je met pan-Europese FBA alleen de lokale fulfillmentkosten* van die markt. Als je een product verkoopt aan klanten in een van de andere markten via het Europese Fulfillment Netwerk (EFN) betaal je internationale kosten voor elke bestelling die wordt verzonden.

  Stel je wilt een product in een standaardpakket van 1000 g (standaardformaat) verkopen op alle Europese markten en je voorraad naar fulfillmentcentra in het Verenigd Koninkrijk verzenden. Voor bestellingen die worden geplaatst op amazon.nl, amazon.de, amazon.fr, amazon.it en amazon.es bedragen de internationale EFN-kosten € 6,78. Zoals je kunt zien in de tabel hieronder, zou je met pan-Europese FBA tot 55% aan fulfillmentkosten besparen.
  Bekijk alle fulfillmentkosten van pan-Europese FBA.
  Standaard pakket 1000 g Fulfillmentkosten
  Fulfillmentkosten voor EFN-fulfillment voor amazon.nl, amazon.de, amazon.fr, amazon.it, amazon.es vanuit voorraad in het Verenigd Koninkrijk
  Pan-Europese FBA-fulfillmentkosten (ongeacht de locatie van waaruit het product wordt verzonden)
  Kostenbesparing per item met pan-Europese FBA
* Lokale fulfillmentkosten zijn niet van toepassing op extra grote producten
  Verkopen op amazon.nl
  € 7.23
  € 3.08
  € 4.15
  Verkopen op amazon.de
  € 7.23
  € 3.22
  € 4.01
  Verkopen op amazon.fr
  € 7.23
  € 5.32
  € 1.91
  Verkopen op amazon.it
  € 7.23
  € 4.59
  € 2.64
  Verkopen op amazon.es
  € 7.23
  € 3.60
  € 3.63

Btw-hulpmiddelen

  Omdat we onze verkopers willen helpen om hun bedrijf in heel Europa uit te breiden, werkt Amazon samen met toonaangevende belastingadviesbedrijven aan het opzetten van kortingsprogramma's om de kosten van het opzetten van een btw-plichtig bedrijf te beperken. Lees meer over onze btw-hulpmiddelen

Wat andere verkopers zeggen

  “Toen we overstapten op pan-Europese FBA konden we onze producten opslaan in de fulfillmentcentra die het dichtst bij onze klanten lagen. Omdat we hier geen extra kosten voor betalen, kunnen we onze producten tegen zeer concurrerende prijzen aanbieden. Daardoor verkopen we weer meer, waardoor er een vicieuze cirkel ontstaat die onze verkoop in die landen verhoogt.”

  Zamir Cajee, CEO iQualTech

Aan de slag met Pan-Europese FBA

*Seller Central-login vereist